۶ مورد از آلودگی پنهان فرش! در دنیای امروز فرش و قالی نه نتها یک صنعت زیبای دستی و ماشینی تبدیل شده بلکه به عنوان بخش جدا نکردنی از فضا های هر خانه در دنیا شده است به همین دلیل تمیز نگه داشتن از هر نوع باکتری و کثیفی امری ضروری می باشد.
فرش است که انسان همیشه با آن در تماس است و اگر منبع آلودگی باشد بسیار آسان، انسان دارای بیماری های گوناگون از جمله کرونا و بیماری های تنفسی در خانه می شود.
تحقیقات نشان میدهند که فرش نه تنها میتواند یک بستر مناسب برای انتقال بسیاری از بیماری ها باشد بلکه شرایط لازم برای رشد و نمو برخی از موجودات میکروسکوپی را فراهم میکند.
در این مقاله به معرفی انواع باکتری ها و موجوداتی میپردازیم که میتوانند در قالی پنهان باشند بدون آن که شما از وجود آن ها بی خبر باید.
۶ مورد از آلودگی پنهان فرش
برخی از بیماری ها میتواند از طریق باکتری ها باعث ایجاد بیماری شوند:
وکی پدیا: باکتری ها (به فرانسوی: Bactéries) یا ترکیزه ها دامنه ای از پروکاریوت ها هستند. این جانداران که عمدتاً اندازهای در حد چند میکرون دارند از جمله اولین جانداران پدید آمده بر روی کره زمین هستند.
باکتری Escherichia Col
اشریشیا کُلی (نام علمی: Escherichia coli) یکی از انواع باکتری که میتواند میان تار و پود های فرش و قالی زندگی کند و باعث مبتلا شدن افراد به بیماری های اسهال، عفونت های دستگاه ادراری، بیماری تنفسی و پنومونی شود.
باکتری Staphylococcus Aureus
باکتری استافیلوکوک اورئوس (نام علمی: Staphylococcus aureus)، به شکل خوشه در زیر میکروسکوپ دیده میشود. این باکتری در برابر درمان با آنتی بیوتیک های مرتبط با پنی سیلین مقاوم است. این باکتری از طریق تماس فیزیکی مستقیم با افراد آلوده یا افرادی که باکتری را حمل می کنند گسترش می یابد.
مطلب پیشنهادی: ویژگی های یک قالیشویی خوب در ایران چیست؟
یکی دیگر از راه های گسترش این باکتری طریق تماس غیرمستقیم با لمس اشیاء آلوده یک فرد مبتلا به عفونت است. در صورتی که خون، پوست و یا ناخن فرد آلوده روی فرش ریخته باشد به راحتی این باکتری به سایر افراد نیز می تواند انتقال پیدا کند.
باکتری Salmonellosis
باکتری سالمونلا (نام علمی: Salmonellosis)، یکی از علل عفونت های گوارشی باکتری سالمونلا است. بیش از هزار نوع از باکتری سالمونلا وجود دارد. این باکتری در بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی از جمله پرندگان میتواند ظاهر شود و موجب بیماری در آن ها شود. باکتری سالمونلا موجب ایجاد حصبه، مسمومیت غذایی، اسهال و استفراغ، تب رودهای و غیره شود.
بیشتر خزندگان و دوزیستان باکتری سالمونلا را در روده خود دارند بدون اینکه بیمار شوند. آن ها باکتری را از طریق ترشحات خود میتوانند منتشر کنند. باکتری میتواند به سرعت از طریق پوست و هر چیزی که با آنها در تماس باشد از جمله قفس، اسباب بازی، لباس مبل و فرش سایر اقلام خانه، منتشر شود.
۴ مورد از حشرات فرش
وکی پدیا: حَشَرَه (به عربی: حشرة، جمع: حَشَرات) یک رده از بیمهرگان هستند که بزرگترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص میدهند.
حشرات موجودات کوچکی هستن (بر خلاف باکتری ها قابل رویت با چشم است) می توانند به راحتی در فرش زندگی و رشد کنند. این حشرات کوچیک هم برای سلامت فرش و هم انسان خطراتی دارد.
برخی از حشرات فرش عبارت اند از:
ماهی نقره فام
یکی از حشراتی که در اغلب خانه ها زیاد دیده میشود، ماهی نقره فام است. این حشره ۱۲ الی ۱۹ میلی متر طول دارد و رنگ آن نقرهای است. نوعی از حشره نقره فام از ابریشم، کتان، گردوخاک و حتی الیاف مصنوعی که در فرش یافت میشود، تغذیه میکند. یکی از مهم ترین علائم وجود این حشره در فرش، سوراخ شدن آن است.
ساس
ساس یکی از انواع حشراتی است که فرش را برای زندگی خود انتخاب میکند. از آن جایی که ساس نمیتواند پرواز کند در لبههای فرش یا لابهلای تاروپود فرش زندگی و تخم ریزی میکند. متأسفانه اگر به موقع این حشره را از بین نبرید، آسیب زیادی به فرش وارد خواهد شد. اگر آثار مدفوع، تخم یا پوسته را لابهلای تاروپود فرش پیدا کردید خبر بد برای شما این است که به احتمال قوی در فرش شما ساس وجود دارد.
بید
حشرهٔ بید پروانهٔ کوچکی است با نام علمی Tineola bisselliella به رنگ زرد که طول بدن آن معمولاً ۱۲ – ۹ میلیمتر است. پروانه های ماده در طول ۳ – ۲ هفته از عمر خود در حدود صد تخم در محل تاخوردگی های فرش یا سایر منسوجات پشمی میگذارند.
بید هر چند یک حشره بسیار کوچک است اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید یک حشره بید قادر است پس از چهل نسل، در حدود ۴۲ کیلوگرم پشم در فرش و یا لباس را نابود کند. بنابراین آسیبی که بید میتواند به فرش وارد کند باعث از ارزش افتادن فرش شما می شود.
بید بیشتر در فرش هایی پیدا میشود که برای مدت طولانی از آن ها استفاده نشده است و انبار شدهاند. اما فرش های نگه داشته شده در منازل که در قسمتی از آن ها تراکم رفت و آمد کم است نیز در معرض حمله بید و سوسک قرار دارند.