رونق تولید فرش دستباف در روستاهای ایلام

اخبار فرش

  • با فرمایش رهبر معظم انقلاب شاهد رونق تولید در کشور مان هستیم. یکی از این رونق ها، رونق تولید فرش دستباف در روستا های ایلام است. بافت فرش و قالی دستباف از گذشته تاکنون نه تنها در کشور ایران بلکه در استان ایلام رونق داشته است.

    در عرف ده یا روستا عبارت از محدوده‌ای از فضای جغرافیایی است که واحد اجتماعی کوچکی مرکب از تعدادی خانواده که نسبت به هم دارای نوعی احساس دلبستگی، عواطف و علائق مشترک هستند، در آن تجمع می‌یابند و بیشتر فعالیت هایی که مردم روستا انجام می دهند برای تأمین نیازمندی های زندگی خود و کسب درآمد می باشد. بیشتر این درآمد ها از طریق استفاده و بهره‌گیری از زمین و کار های دستی از جمله فرش بافی در درون محیط مسکونی شان است.

    این واحد اجتماعی که اکثریت افراد آن به کار کشاورزی و صنایع دستی اشتغال دارند در عرف محل ده نامیده می‌شود.

    جالب است بدانید که، در روستا بسیاری از زنان روستایی دارای توانمندی بافت فرش دستبافت هستند. امروزه در روستا های استان کارگاه های فرش دستباف علاوه بر اینکه باعث رونق تولید فرش شده، باعث منبع درآمدی خوبی برای زنان و اهالی روستایی شده است.

    روستای «آب چشمه» از توابع شهرستان بدره یکی از کانون های مهم تولید فرش دستباف در استان ایلام شناخته می‌شود.

    متأسفانه بخاطر شرایط بد اقتصادی که در کشور رقم خورده است، به رغم توانمندی های بسیار بالای بانوان این روستا در فرش دستباف، میزان دستمزد قالیبافان بسیار ناچیز است، مثلاً برای بافت یک فرش دستبافت ۱۲ متری که یک سال طول می‌کشد، به هر قالیباف ماهانه از ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود در حالی که ارزش فرش بافته شده بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است.

    یکی دیگر از معضلات قالی و فرش بافی در استان ایلام مشکلات بیمه است، اکثر زنان قالیباف بیمه ندارند و با مشکلات جسمی زیادی مثل کاهش بینایی مواجه هستند.

    فرش های دستباف ایلام به دلیل کیفیت بالا علاوه بر صادرات شدن، در مناطق مختلف کشور دارای مشتریانی می باشد که برای آن سر و دست می شکنند و دارای ارزش بالایی می باشد.

    رونق تولید فرش دستباف در روستاهای ایلام

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    خروج از نسخه موبایل