چگونه از فرش خود مراقبت کنیم؟

آموزشی

  • چگونه از فرش خود مراقبت کنیم؟ فرش در خانه های ایرانی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است و با اینکه در حال حاضر از پارکت و سرامیک برای کف خانه استفاده می کنند فرش جایگاه خودش را حفظ کرده و زیبایی خاصی به خانه می دهد. ما در اینجا به چند نکته جهت نگهداری از این اثر زیبا اشاره می کنیم.

    چگونه از فرش خود مراقبت کنیم؟

    ۱. راه کار برای جلوگیری بید زندگی

    برای اینکه فرش دچار بید زدگی نشود می توان نفتالین یا گرد تنباکو لای فرش گذاشت و بعد فرش را داخل کاور نایلونی گذاشته تا گاز نفتالین بخار نشود.

    ۲. تاثیر نور خورشید

    تا جایی که امکان دارد باید مانع تابش مستقیم نور خورشید روی فرش شد اگر فرش مقابل نور مستقیم خورشید باشد می توان از پرده های ضخیم جهت جلوگیری از تابش مستقیم نور جلوگیری کرد تا از آسیب رسیدن به فرش جلوگیری شود.

    فرش را نباید جاهایی که مواد اسیدی و قلیایی است قرار داد همچنین گذاشتن فرش روی سطح گچی و آهکی روی رنگ و پشم آن اثر می گذارد.

    ۳. راه کار مناسب برای اجسام سنگین

    روی قسمت هایی از فرش که اجسام سنگین قرار می گیرد باید قطعاتی از جنس پلاستیک یا نایلون گذاشته شود. وقتی پایه میز و مبل یا کمد روی فرش قرار می گیرد دچار فرورفتگی و گودی فرش می شود که میتوان روی قسمت گودی یک قطعه یخ قرار دهید به مدت یک ساعت تا پرزهای خوابیده فرش به حالت اول برگردند.

    یا اینکه در قسمت فرو رفته کمی آب ریخته و روی آن دستمال مرطوب گذاشته و اتو کنیم تا پرز فرش به حالت اول برگردد

    ۴. تاثیر اجسام داغ بر روی فرش

    گذاشتن اجسام داغ مانند اتو، بخاری یا حتی ظروف داغ غذا روی فرش می‌تواند به آن آسیب برساند و بافت فرش را دچار ناهمواری و رنگ فرش تغییر کند.

    ۵. تاثیر رطوبت فرش

    رطوبت و نم باعث پوسیدگی فرش می شود بنابراین باید دور از مکان مرطوب باشد.

    ۶. تاثیر رفت و آمد بر روی فرش

    چگونه از فرش خود مراقبت کنیم؟

    اگر فرش در قسمتی از خانه پهن شده که رفت و آمد روی آن بطور یکسان نیست بهتر است سالی یکبار فرش را سرو ته کنید و بچرخانید. که این کار از سایش فرش جلوگیری می کند و فرش عمر بیشتری خواهد داشت.

    فرش را بهتر است بطور منظم جارو بزنید به خصوص روی قسمت هایی که رفت و آمد بیشتری صورت می گیرد.

    مطلب پیشنهادی: آیا فرش مدما فرش قابل شستشو در خانه است؟

    راه رفتن بر روی فرش های کثیف باعث می شود که لکه ها به قسمت های داخلی فرش نفوذ کنند که تمیز کردن آن هم به مراتب سخت تر خواهد شد و به بافت فرش هم  آسیب می رساند.

    بهتر است برای فرش هایی که رفت و آمد بیشتری روی آنها انجام می شود در هفته 3 الی 4 بار و برای فرش هایی ک رفت و آمد کمتری انجام میشود 2 بار جارو شوند.

    ۷. نحوه جمع کردن فرش

    برای جمع کردن فرش بهتر است که آن را تا نکنیم تا فرش دچار شکستکی نشود و تار و پود آن به هم نریزد بهترین روش جمع کردن فرش لول کردن آن است.

     استفاده از موکت و یا پلاستیک در زیر فرش باعث رشد حشرات در زیر فرش می شود و بافت فرش آسیب می بیند بهتر است که زیر فرش موکت یا پلاستیک نباشد تا هوا جریان پیدا کند.

    ریشه های فرش در صورتی که رفت و آمد زیادی روی آن ها صورت می گیرد آسیب می بینند که بهتر است ریشه ها را با پارچه پنبه ای لفافه دوزی شود و از گذاشتن گلدان‌ یا درختچه بر روی فرش خودداری شود تا باعث پوسیدگی فرش از آب اضافی‌ گلدان نشود.

    ۸. عدم استفاده از مواد سفید کننده

    نباید از مواد سفید کننده برای شستشوی فرش یا ریشه آن استفاده شود، این مواد باعث پوسیدگی فرش خواهد شد. اگر فرش سوراخ شد باید سریع رفو شود تا باعث از هم پاشیدن شدن تار فرش نشود

    ۹. تاثیر مواد شوینده

     

    تا جایی که امکان دارد فرش زیاد شسته نشود در صورت نیاز به شستن از مواد اسیدی و قلیایی استفاده نشود. چون ممکن است مواد شوینده روی سطح فرش خوب تمیز نشود و باعث آسیب رساندن به بافت فرش شود.

    در ضمن هر قدر شستشوی فرش کمتر باشد عمر فرش بیشتر خواهد شد بهتر است در مواقع لزوم فرش را بشویید و از شامپوی  مخصوص فرش و دارای پروانه ساخت استفاده کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل