یکی از بهترین دستگاه های قالیشویی خشکن فرش و یا آبگیر لوله ای می باشد که کار خشک کردن فرش و گرفتن املاح آن را دارد، که در شرکت پازیریک به فروش می رسد.
با ما تا آخر این مطلب همراه باشید.
اگر اهمیت کار آبگیری فرش را هم سنگ شستشوی آن و به نوعی تکمیل کننده کار شستشو بدانیم در این امر مبالغه نکرده ایم.
حساسیت کار آبگیری و اهمیت کارکرد دستگاه آبگیر از چند زاویه قابل بررسی است. هنگامی که دستگاه شستشو در پایان کارش فرش را به صورت رول شده تحویل می دهد، آب موجود در این فرشِ خیس خواه ناخواه میزانی از ناسالمی ها را به صورت محلول در خود نگاه داشته است.
یک نمونه از آن همان طور که در بحث های پیشین اشاره شد ته ماندهی مواد شوینده فرش است که تهدیدی برای سلامتی به شمار می رود.
فروش بهترین دستگاه خشکن فرش قالیشویی
در فن آوری پازیریکی ورود مواد شوینده یا شامپوی فرش، به وسیله تدابیری در دستگاه شستشو کنترل شد و بخشی از آن هم در مرحله آبکشی از فرش خارج شد.
اما خروج کامل ته مانده ی این مواد از فرش به وسیله دستگاه آبگیر لوله ای انجام می شود.
“اما نه هر نوع آبگیر و نه با هر مقدار سرعت.”
اصولاً کارکرد دستگاه آبگیر بر پایه نیروی گریز از مرکز استوار شده که پس از جايگذاری فرش در دستگاه با چرخشی که به وسیله موتور های دستگاه ایجاد می شود آب موجود در فرش تخلیه می شود.
واضح است که اگر این عمل با سرعت پایین و دوران کم انجام شود آب موجود در فرش به آرامی از آن خارج شده و درواقع خود فرش نسبت به آب موجود در آن به مشابه یک صافی عمل می کند و ضمن نگه داشتن ناخالصی ها در خود، آبی شفاف را بیرون می فرستد.
اما اگر این کار با سرعت بالا صورت گیرد، آب داخل فرش به همراه مواد باقی مانده با آن، به صورت لحظه ای و یک جا از فرش کنده شده و از آن خارج می شود.
خروج آنی ته مانده مواد و آلودگی های موجود در فرش علاوه بر بالا بردن ضریب سلامتی افراد رهاورد های دیگری نیز دارد.
“حذف کامل زردی از بافت فرش و ریشه های آن، و نیز دفع بوی نامطبوع از فرش از جمله محاسن این شیوه بشمار می رود.”
اما این را هم بدانید؛ آبگیري فرش در مراکز قالیشویی سنتی و حتی در برخی مراکز نیمه حرفه ای، با استفاده از دستگاه هاي آبگیر قدیمی موسوم به «آبگیر دیگی» انجام می شود.
مضرات این دستگاه در چند جمله عبارت است از:
۱. ایجاد چروک و شکستگی در تمام سطح فرش به دلیل تاخوردن آن هنگام ورود به دستگاه
۲. باقی ماندن زردی در بافت و ریشه های فرش
۳. باقی ماندن بوی نامطبوع در آن به دلیل خارج نشدن ته مانده مواد زائد
نسل دیگری از دستگاه آبگیر نیز موجود است که در مراکز قالیشویی نیمه حرفه ای از آن استفاده می شود، این دستگاه موسوم به «آبگیر لوله ای» یا «خشک کن فرش» است.
نخستین مزیت این دستگاه نسبت به آبگیر دیگی آن است که فرش را به صورت رول شده تحویل گرفته و تحویل می دهد.
واضح است که در اینجا دیگر نشانه ای از چروک و شکستگی بر روی فرش باقی نمی ماند. اما اغلب دستگاه هاي آبگیر لوله ای موجود هم در داشتن یک مشکل با نسل قبل از خودشان اشتراک دارند و آن «سرعت پایین» است. سرعت پایین در آبگیر لوله ای هم همان پیامد هایی را در پی دارد که در آبگیر دیگی به آن اشاره شد.
دستگاه قالیشویی و خشک کن فرش ۳۰۰۰ دور در دقیقه
پس از این مقدمه طولانی بپردازیم به آنچه امروز به عنوان آخرین نسخه ی فن آوری آبگیر فرش در جهان از آن یاد می شود.
دستگاه آبگیر لوله اي پازیریک اکنون در حالی در ۲۸ شهر ایران و کشور انگلستان، آلمان، عراق افغانستان و ترکمنستان با سرعت ۳۰۰۰ دور در دقیقه مشغول به کار است، که تمامی سازندگان آبگیر های لوله ای در دنیا هنوز نتوانسته اند دوران محصول خود را از ۲۰۰۰ دور فراتر ببرند.
لازم به ذکر این که؛ سرعت آبگیرهای دیگی که به کارکرد آنها اشاره شد ۷۰۰ دور در دقیقه است و سرعت سایر آبگیر های لوله ای موجود هم از ۱۲۰۰ و ۱۶۰۰ و نهایتاً ۲۰۰۰ دور فراتر نمی رود.
فراموش نکنیم؛ دستگاه آبگیر لوله ای پازیریک علاوه بر رکورد داری در سرعت، در مدت زمان آبگیری هم با زمان ۲/۵ دقیقه، در جهان رکورد دار است. لازم به ذکر اینکه؛ در مرحله آبگیری هم برای ماشین آلات پازیریک تفاوتی بین فرش ماشینی، دستباف، گلیم و غیره وجود ندارد.