پازیریک سازنده دستگاه قالیشویی در استان یزد است که قادر به تولید انواع ماشین آلات قالیشویی و دستگاه های قالیشویی به سفارش مشتریان می باشد.
زمینه کسب و کار شرکت دانش بنیان پویا پازیریک ایساتیس مرتبط با تولیدکنندگانی است که با هدف طراحی و توسعه ماشین آلات قالیشویی شامل ماشین شستشو، آبگیر لوله ای و گرمخانه فرش مشغول به فعالیت هستند.
این امر در شرکت های دیگه به صورتی است که اکثر تولیدکنندگان و سازنده های دستگاه قالیشویی اقدام به کپی سازی از نمونه های آمریکایی، یونانی و ترکیه کرده اند.
شرکت دانش بنیان پویا پازیریک ایساتیس، با بهره گیری از آخرین تکنولوژی به روز دنیا و همچنین استفاده از جوانان زبده، توانسته بهترین ماشین آلات قالیشویی با دانش ایرانی تولید و به ثبت شرکت دانش بنیان برساند.
سازنده دستگاه و ماشین آلات قالیشویی
شرکت دانش بنيان پويا پازيريک ايساتيس، از سال ۱۳۹۱ با همکاری مهندسین مکانیک و برق صنعتی در زمینهی طراحی دستگاه های قالیشویی، به صورت کاملا تخصصی و با هدف تبدیل قالیشویی های سنتی به صنعتی فعالیت خود را آغاز نمود. آغازی که جز به ادامه نمی اندیشد و پژوهش مداومی در زمینهی تکامل صنعت قالی شویی را مقصد خود قرار داده است.
۱. دستگاه شستشوی فرش مدل فرکانسی
کارکرد دستگاه به این صورت هست که با ورود قالی به دستگاه کار شستشو آغاز می شود و اولین مشکل در ابتدای وجود قالی ها با ابعاد و ضخامت مختلف هست که برای شستشو کامل و دقیق نیاز به تشخیص ارتفاع (ضخامت) قالی می باشد.
این عمل توسط آنکودر صورت می گیرد که با توجه به افزایش ضخامت قالی توسط سیستم مکانیکی که طراحی شده است. آنکودر مقدار عددی بزرگتری به سیستم کنترل هوشمند (PLC) می دهد که با توجه به آن سطح ارتفاع برس های شستشو تنظیم می گردد.
هم زمان با انجام این کار و با پیشروی قالی به ترتیب، شیر برقی آب و شامپو جهت شروع روند شستشو روشن می شود که این کار باعث جلوگیری از هدر رفت آب و شامپو (محلول شستشو) برای آب حدود ۶۰ درصد و برای شامپو حدود ۴۰ درصد می شود که علت این امر موقعیت سنجی دقیق قالی و سپس اجازه ورود محلول و آب به روی فرش و داخل دستگاه است.
مطلب پیشنهادی: فیلم دستگاه تمام اتوماتیک پازیریک
با اضافه شدن آب و شامپو نوبت شستشو با استفاده از تکنولوژی خاص پازیریک یعنی برس های گرد بر روی فرش و قالی می شود.
بعد از مرحله برس، نوبت به مرحله شستشو با آب قالی می گردد که در این مرحله هم با توجه به موقعیت قالی که توسط سنسور نصب شده روی شافت نوار گروهی تشخیص و سپس شیر برقی آب دو وصل می شود. این آب پاشی باعث بیرون رفتن بخشی از مواد شوینده از قالی می شود. پس از این مرحله قالی وارد برس های بزرگ شده، جرم گیری و پرزگیری صورت می گیرد.
در مرحله اول این پروسه برس ها به صورت راستگرد (در جهت جلو رفت قالی) می گردند و قالی را رو به جلو هل می دهند. در نهایت با عبور قالی و رسیدن به انتهای آن، جهت جلوگیری از پرت شدن آن توسط این برس ها، دور موتور ها برعکس شده و قالی به سمت داخل هدایت می شود با این حال با عبور بخش عمده ای از قالی، توان برگشت آن وجود ندارد و قالی بدون پرتاب شدن و آسیب دیدن به مرحله بعد یعنی آب کشی نهایی می رسد.
در این مرحله که توسط همان سنسور موقعیت یاب قالی قابل تشخیص است، کارواش تعبیه شده (واتر جت) شروع به آب پاشی کرده و این عمل تا انتهای قالی ادامه دارد.
۲. آبگیر لوله ای
جهت کنترل دور و ارتعاش دستگاه آبگیرلوله ای از اینورتر کنترل دور و PLC و سنسور ارتعاش استفاده شده است به این صورت که بعد از فرمان استارت از اپراتوردر صورت برقرار بودن شرایط کار کرد دستگاه از قبیل بسته بودن درب دستگاه و غیره فرمان صادره از اپراتور به PLC منتقل شده و PLC فرمان راه اندازی موتور را از طریق اینورتر می دهد.
دستگاه شروع به گردش با فرکانس و تایم وارد شده توسط صفحه لمسی (HMI) می کند. در صورت عدم ارتعاش (ارتعاش مجاز در HMI تعریف شده و قابل تنظیم هستند.) دور دستگاه همچنان بالا می رود تا به دور نهایی برسد، در صورت وجود ارتعاش غیر مجاز که از طریق سنسور ارتعاش قابل تشخیص است.